Activision a castigat 14,5 milioane de dolari intr-un proces impotriva creatorului de cheat-uri pentru Call of Duty

Activision a castigat 14,5 milioane de dolari intr-un proces impotriva creatorului de cheat-uri pentru Call of Duty

Trișatul nu aduce niciodată beneficii, mai ales dacă creezi cheat-uri pentru Call of Duty. EngineOwning, un producător de cheat-uri care își vinde produsele pentru mai multe jocuri Call of Duty, precum și pentru Counter-Strike, Battlefield și Titanfall, a fost obligat să plătească Activision aproximativ 14,5 milioane de dolari în daune.

Judecătorul Michael W. Fitzgerald din Curtea Districtuală a SUA din California a decis în favoarea Activision Publishing în procesul său împotriva EngineOwning UG, Garnatz Enterprise Ltd și a 11 persoane.

Activision a depus procesul în ianuarie 2022, acuzând pârâții de încălcări ale DMCA și de profituri obținute din cheat-uri precum auto-aim și auto-fire, care ofereau jucătorilor un avantaj nedrept.

Un judecător a decis în februarie 2023 că EngineOwning trebuie să plătească Activision 3 milioane de dolari în daune, dar aceasta era doar împotriva a două persoane implicate în firmă, notează IGN. Mulți dintre cei inițial dați în judecată nu au răspuns la proces, iar EngineOwning a continuat să facă cheat-uri pentru jocuri precum Warzone și Modern Warfare 3.

Pe lângă încălcările DMCA, judecătorul a constatat că pârâții au indus intenționat jucătorii să cumpere și să folosească cheat-uri. Activision a fost acum premiată cu 14.465.600 de dolari în daune statutare și 292.912 dolari în onorarii avocațiale printr-o hotărâre implicită. Curtea a emis, de asemenea, un ordin permanent împotriva EngineOwning și a ordonat transferul numelui său de domeniu, www.EngineOwning.to, către Activision. Nu este clar dacă Activision va primi efectiv vreun ban sau proprietatea domeniului. Site-ul EngineOwning, care operează din afara SUA, este încă activ și vinde cheat-uri.

Aceasta nu este prima dată când o companie de jocuri dă în judecată un producător de cheat-uri și primește milioane. Bătălia de lungă durată a Bungie împotriva AimJunkies, cunoscută și sub numele de Phoenix Digital, a dus la o înțelegere de 13,5 milioane de dolari. De asemenea, Bungie a câștigat 63.000 de dolari într-un caz care se crede a fi prima dată când un juriu a decis într-un proces implicând un creator de cheat-uri care a încălcat drepturile de autor ale unei companii de jocuri.

AimJunkies a contracarat Bungie în acel caz, susținând că a accesat ilegal unul dintre computerele sale, dar juriul a respins cazul. Fondatorul David Schaefer spune că va face apel la verdict.